Büyük revizyon kapıda

Başkan Ali Ay büyük bir revizyona hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursasporum.com

Bursaspor'da önümüzdeki sezon farklı bir işleyiş göreceğiz. Neden? Baykan Ali Ay, temmuz ayına kadar ekonomik olarak düzlüğe çıkmak için geceli gündüzlü çalışıyor. Yani hesap kitaptan başını kaldıramıyor. Futbolcu ve kulüp giderleri bol sıfırlı. Bu problemi aştıktan sonra Ali Ay yönetimi bu kez kulüpte reform hareketlerine girişecek.

Kadro: Sil baştan elden geçirilecek. Yüksek maliyetli oyuncularla yollar ayrılacak. Bu doğrultuda görüşmeler çok sıkı bir şekilde devam ediyor. İsimleri sahadaki performansları ile örtüşmeyen oyuncular gidiyor. Bunları tek tek sıralamaya gerek yok. Kalmak istemeyen oyuncular için de formül belli; 'Bonservis ücretini getir güle güle git.' Kiralık oynayan oyunculardan bir Sercan kalacak, Jem Paul Karacan da belki.

Transfer: Maliyeti düşük başarı ve paraya aç oyuncular tercih edilecek. Bu kriter hem yabancı hem de Türk oyuncular için geçerli. Geçtiğimiz sezon 16 transfer yapılmıştı. Yeni sezon da gidecek oyunculara göre bu rakam 10 ve üstü olabilir. Taban ve tavan fiyat uygulaması olacak ama takıma faydalı olacağı düşünülen bazı transferler için rakam yükseltilebilecek.

Hamza Hamzaoğlu: Yeni oluşturulacak kadro ile neler yapıp yapamayacağına bakılacak. Sonuçta elinde Ertuğrul Sağlam'ın takımı vardı. Önümüzdeki sezon kendi takımı olacak. O zaman sağlıklı bir değerlendirmeden söz edilebilir. Başkan ve taraftarın istediği sistem belli. Hücum yönü kuvvetli, izleyenlere keyif veren bir futbol anlayışı. Kadro yapılandırılması da bu doğrultuda şekillendirilecektir.

Altyapı: Altyapıdan beklentiler hep fazla oldu. Ama maalesef gelen yönetimler beklentiler doğrultusunda Vakıfköy'e gerekli kaynağı aktaramadı. Ali Turan ve Adnan Örnek ikilisinin iyi şeyler yapacağını düşünüyorum. Başkan Ali Ay Avrupa'da eğitim almış bir isim; kaliteli eğitimin ne olduğunu ve neler kazandırdığını çok iyi biliyor. Ay, Avrupa kulüplerinin altyapı sistemini Bursaspor'da görmek istiyor. Adnan Örnek'ten beklentiler yüksek. Adnan Hoca da artık büyük düşünüp ona göre adımlar atmalı. Üstlendiği bu görev, yeşil beyazlı kulüpteki geleceğini her bakımdan etkileyecek...

Personel: Belli bir küçülmeye gidilecek. Verimliliği ve niteliği yüksek personel politikası benimsenecek. Eş dost hatırı ile değil, işinin hakkını veren/verebilecek isimler Özlüce ve Vakıfköy'de olacak. Küçülmeye giderken kıstas verimlilik mi? personel masrafını düşürmek mi olacak? Herkesin çok iyi bildiği gibi futbolcu giderlerin düşürmeden, ekonomik rahatlama olmaz/olamaz. Personel de verimi de motivasyonla sağlarsınız, o da ancak ve ancak çalışanların şartlarının iyileştirme ile olur. Hayat yalnızca futbolcular için güzel olmamalı. Haa geçmiş yönetimler, bazı çalışanların altına araba verip, ev kirasını karşılamış ve maaşını da iki katına çıkartmış. Ben bu isimlerden değil, emekçilerden bahsediyorum.

Cevdet Altınel - Olay