"Bursaspor, Belediye'nin kontrolünde olmamalı"

Oldukça faydalı ve farklı yönden bakış açılarının söz aldığı Divan Kurulu'nda Ali Yazır yaptığı konuşma ile destek topladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursasporum.com

Bursaspor ile Belediye ilişkisine değinen Yazır, Belediye'den son bir istekte bulundu. Büyük bir grup olarak projeler hazırladıklarını söyleyen Yazır sanayicilere yönelik önerilerini yönetimimize sundu.

"3 ay önce Divan başkanımız "Katkılarınızı bekliyoruz" dedi. Ben taze bir Divan üyesi olarak arkadaşlarımızla çalışma yaptım. Futbol, ulusaldan uluslar arası boyutlara ulaşmış bir organizasyon. Bunun içinde olmak için yeni stratejiler oluşturmalıyız. Bursaspor'un sorunu altyapı değil, üstyapıdır. Bursaspor'un sorunu profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmemektir" diyerek sözlerine başlayan Yazır, Devlete yönelinmesi gerektiğini söyledi. 

"BURSASPOR BELEDİYENİN KONTROLÜNDE OLMAMALI"

"Futbol finans, para işi. Türkiye'de futbol Devlet sponsorluğunda. Devlet olmasa takımlar ayakta kalamayacak. O zaman çıkışı yine Devlet'te arayacağız. Büyükşehir Belediyesi son kez bir iyilik yapmak zorunda. Batı garajının Bursaspor'a tahsisini istiyorum. Burası hakkında gerekli projelerle milyonlar kazanılabilir. Bursaspor, Atatürk Stadyumu'nu talep etmelidir. Orası kutsal bir yerdir. Bırakın yıkılmasını, kullanılmalıdır. Bursaspor, basketbol ve voleybolda büyük başarılar kazanıyor. Ama salon yok. Acilen 5 bin kişilik spor salonu yapılması lazım. Bursaspor, Belediye'nin kontrolünde olmamalı. Belediye Bursaspor'un kontrolünde olmalıdır" 

"BURSA'DA ÇOK PARA VAR, ÖNEMLİ OLAN ALMAYI BİLMEK"

"Bursa 2014 rakamları ile 68 bin işyeri var. Her kuruma bir tane Bursaspor posteri 100 TL. 6 milyon kazanç yapar. Bursa'da çok para var, almayı bilmeli. Ticaret borsaları, işyerleri, odalar bunlara yanaşmıyor. Sanki Bursaspor yabancı malı. 2014 rakamlarına göre 622 bin işçi var Bursa'da. Her iş veren her işçisine bir forma alsın. Bunlar öneri. Bunların mücadelesini yönetim yapacak. 14 kişiye gerek yok 7 kişilik yönetim yeterli. Bursa'nın 25 milyar dolar ticaret hacmi var. 13 sanayi, 1 serbest bölge var. Bursaspor'a nasıl destek vermiyorlar? Bursasporluların silkelenmesi, varlığını hissettirmesi gerekiyor. Biz buradayız. Bursa'da termal turizm ile ilgili yeni projeler var. O yüzden stadyumu yıkmaya çalışıyorlar ya. Bursaspor bu turizm projesinin neresinde? Bu büyük turizm hacmi için projesi var mı? Bunun içine girmeliyiz. Bursa ilini yöneten Valisi, Belediye Başkanını vb. Bursalılaştırmamız, Bursasporlulaştırmamız gerekiyor"

Kaynak: Bursasporum.com - Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.