Bursa'dan çıkış yok!

Olay gazetesi yazarlarının Antalyaspor maçı değerlendirmeleri.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursasporum.com

Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Bursaspor

Cumhuriyetimizin 94. yıldönümüydü dün... Büyük bir gururla ve coşkuyla kutladık.

Bursaspor, Timsah yuvasında ağırladığı Antalyaspor'u hem de 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek çifte bayram yaşattı sevenlerine...

10 kişiyle 3-1 kazanılan Osmanlıspor galibiyetinin ardından gittiği Sivas'tan beraberlikle dönen yeşil beyazlılar, Antalyaspor karşısında oldukça coşkuluydu.

Paul Le Guen ve talebeleri sergiledikleri performansla birlikte aldıkları galibiyetle Bursaspor'u 16 puana ulaştırıp üst gruba yapıştırmış oldu.

3-5-2 düzenindeki yeni oyun sistemiyle daha ilk dakikalardan itibaren Antalya kalesine inmeye başlayan Bursaspor 'un 45 dakika boyunca rakibine şut şansı dahi vermemesi önemliydi. Badu ile kaçan iki fırsatın ardından Batalla'nın 37'de adrese teslim ortasında Agu'nun kafayla topu filelere göndermesiyle tribünler coşarken, 45'te Sandro'nun Kembo'ya yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmesiyle birlikte 10 kişi kalan Antalya'nın Eto'o'nun sırtında gidemeyeceği belliydi.

Osmanlı maçında olduğu gibi yine nefis bir gole imza atan Aziz Behich'in müthiş sevincine tribünler de katılınca Antalya'nın gardı iyice düştü.

Ne şampiyonluk ne kupa için... Bursasporum biz senin rengine aşığız” diye uzun süre tempo tutan yeşil beyazlı taraftarın, daha sona 'Ne mutlu Türküm diyene' şeklinde yaptığı tezahürata takımlarını desteklemek için Bursa'ya gelen 400 kadar Antalyasporluların da katılmasıyla müthiş bir ambians oluştu.

Yeri gelmişken, geçmişte gerginlikler yaşayan Bursaspor ile Antalyaspor taraftarının yeniden aynı masada oturup yemek yemelerini, çay kahve içmelerini sağlayanlara teşekkür ve tebrik edelim. Ülkemizin iki güzide şehrinin taraftarlarına da böylesine dostane görüntüler yakışır zaten.

Bursa'ya gelen tüm misafir taraftarları ağırlayan Teksaslılara kocaman alkış...

Takım sahada şiir gibi oynamaya çalışırken, “İzmirin dağlarında çiçekler açar, yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa” diye haykıran Bursasporlu taraftarların coşkusuna 69'da Kembo da golle katkı verdi.

82'de dünya yıldızı Eto'o'nun oyundan çıkarken Bursasporlu taraftarların alkış yağmuruna tutması da günün güzellikleri arasına girdi.

Bugüne kadar kendi yıldızını yaratan ve son versiyonu Batalla ile zaferlere yürüyen Bursaspor'un da bir dünya yıldızına yeşil beyazlı formayı giydirmesi en büyük temennimiz.

Le Guen'in altyapı ürünü genç Rüştü Hanlı'yı son dakikalarda sahaya sürmesi, 4 golden üçünün sahipleri Kembo, Aziz ile Batalla'yı çıkararak taraftara alkışlatmasını günün diğer güzellikleri olarak buraya not edelim.

Erdal Akçay

*****

Bursaspor’un doktoru!

Bursaspor rakibini iyi analiz etmiş. Öyle ki, golü bulana kadar Antalyasporun sağ tarafını Kembo ile perişan etti. Stoper orjinli Celutskadan sağ bek yaratmaya çalışan Antalyaspor’da öndeki Maicon da yardıma gelmeyince zayıf kaldığı bu bölgeye çok iyi kullanan Kembo maçın yıldızıydı. Batallayı tartışmıyorum bile çünkü her zamanki gibi futbolun ve Bursasporun doktoruydu... İlkyarının son dakikalarında Sandronun atılışı ile eksik kalan Antalyaspor, ikinci yarının başlarında Azizin jeneriklik golüyle tüm ümitlerini tüketti. Azizin bu golü Bursaspor adına maçın kontrolünün tamamen kendilerine geçtiğinin göstergesiydi. Rahatlayan Bursaspor, ikinci yarı bu kez rakibin sol tarafını didik didik etti. Stancu bu bölgede Sakıb Aytaç’ı çok zorladı. Nitekim, gol de buradan geldi. 3. golden sonra yaşlı Antalyasporun yapacak hiçbir şeyi kalmadı, Bursaspor 4 gollü muhteşem bir galibiyet elde etti. Oyundan çıkarken Etooyu alkışlayan Bursaspor seyircisinin centilmenliği görülmeye değerdi. Paul Le Guen, Fransız zarafetini, sahanın yıldızları Kembo, Aziz ve Batallayı sırasıyla oyundan alıp, taraftara alkışlatarak gösterdi. Müsabakanın hakemi Ali Palabıyık, ligin 6. haftasında yönettiği Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra aldığı eleştirilerle ciddi, sıkıntılı dönem yaşadı. Bundan büyük ders çıkardığını umuyorduk fakat Sandroyu kırmızı kartla oyun dışında bırakışı ne kadar doğruysa, 21. dakikada Harun Alpsoya Titinin hareketinin de kırmızı olması gerekiyordu Oyundan atmayışı o derece yanlıştı. Burada 1. numaralı yardımcıyı da hatalı buluyoruz. Hakemine yardımcı olmalıydı ama yapamadı…

Mustafa Çulcu *****  Bolbol dua edeceğiz

Her iki takımın oyuncularını ve taraftarlarına teşekkür ederek başlayalım...

Bize sanki Avrupa’da maç izliyormuş havası oluşturdukları için...

Ne bir çirkinlik, ne bir gerginlik ne de bir olay... Tertemiz, hem gollerini hem tribündeki güzelliklerini konuşacağımız bir maç oldu...

Eto’o oyundan çıkıyor; tüm tribünler ayakta, bir dünya yıldızını alkışlıyor... Gecenin yıldızları Kembo, Aziz ve Batalla oyundan çıkıyor; yine tribünler ayakta alkışlıyor... Dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız’dı; hem Bursasporlular hem de Antalyasporlular hep bir ağızdan “Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde haykırıyor... İlk heyecanını yaşayan Rüştü Hanlı, maç bittikten sonra takım arkadaşları tarafından kucaklanıyor...

4-0’a rağmen Antalyasporlu oyuncular bitiş düdüğünün ardından taraftarlarının olduğu bölüme giderek “Özür” diliyor...

...Ve belki de bu sezon Bursaspor’un, kalesinde pozisyon bile yaşamadığı, en rahat galibiyetini elde ediyor...

Bursaspor’dan dün kötü diyebileceğimiz biri var mıydı diye düşünüyorum; çok pas hatası yapan Badu biraz sırıttı gibi geldi bana fakat, o kadar çok koştu, hücuma destek vermeye çalıştı ki, kötü diyemiyorum...

Kembo’ya gördüğü kırmızı kart ve 2 maç oynamamak yaramış... Aziz de Osmanlı’dan sonra bir fantastik gol de Antalya ağlarına gönderdi... Alışkanlık yapacak haberi olsun...

Artık devre arasına kadar, bu kadrodan sakatlık veya cezalı çıkmasın diye bol bol dua edeceğiz... Çünkü, kulübede alternatif olmadığını kupada Yeni Altındağ Belediye maçında gördük...

Yedeklerin dün gollerden sonra kulübeden çıkıp sevince ortak olmaları güzel fakat biraz da saha içinde o mücadeleyi göstermeleri gerektiğini hatırlamalılar... Yoksa ben de her golden sonra havaya uçarak sevinç yaşarım. Ucunda ne de olsa 25 bin lira prim var...

Orhan Güney

*****

Bursa’dan çıkış yok!

Tek kelimeyle harika bir galibiyet oldu…

Moral motivasyon açısından ve üst sıraları bırakmama adına alabileceğimiz en güzel 3 puanı aldık Antalyaspor önünde…

Aslında en güzeli de kendi sahamızda Bursaspor’u kolay kolay kimsenin yenemeyeceğini dün bir kez daha gördük.

Fransız teknik adam Paul Le Guen sistemden vazgeçmedi ve 3-5-2 ile sahaya çıktı.

Genç savunmacı Ertuğrul Ersoy’un her geçen gün artan performansının bu sistemde değişikliğe gitmemesinde en büyük etkenlerin başında geliyor.

Takım kadro kalitesi olarak dünya yıldızlarını barındıran Antalyaspor karşısında kusursuz futbol sergiledi.

Özellikle sakatlıktan çıkan Emmanuel Badu’nun enerjisine bayıldım.

Sahada neredeyse basmadık yer bırakmadı. Pres, şut ve pas hepsi Badu’da vardı.

2 maç cezası olan Kembo Ekoko ile birlikte futbola susamışlar.

Kembo’nun ise geçemeyeceği oyuncu yok.

Rakibi her an 10 kişi bırakabilir diyorduk 45. dakikada Sandro’yu oyundan attırmayı başardı.

Bogdan Stancu belki gol atamadı ama yaptığı asistlerle bu takımda formasının her zaman hazır olduğunu gösterdi.

Kaptan Pablo Martin Batalla’ya kimsenin kızmaya hakkı yok.

Sivasspor deplasmanında kaçırdığı net golle onu yargılayamazsınız.

Her zaman bir opsiyonu var.

Bir maç kaçırır, on maç atar veya attırır kaptan. Çok maç kazandırır. O yüzden Batalla’yı eleştirirken yüz kere düşünmek lazım.

Takımı müthiş yönlendiriyor.

4. hakemin oyuncu değişikliği tabelasında numarasını görmesine karşın konsantrasyonunu kaybetmiyor ve golünü atıyorsa bu isme saygı duymak lazım.

Ya Aziz Eraltay…

Attığı gole gösterdiği performansa şapka çıkarmak lazım.

Barış ile birlikte kanatlarda enerjisi hiç bitmiyor.

Kaleci Harun Tekin’in ilk kez top kurtarmadığı bir maç oldu. Bu da güzel bir gelişme.

Şiir gibi oynadı dün takım. Futbol ve skor güzel olunca tabi tribünlerin de keyfine diyecek yok.

Goller geldikçe onların da iştahı açıldı..

Son olarak Paul Le Guen…

3-0’ken Rüştü Hanlı’yı sahaya sürdü.

Genç oyuncu ilk resmi maçında 4. golün hazırlayıcısı oldu.

Fransız teknik adamın iyi giden maçlarda araya bir iki altyapı orjinli yıldız adaylarını sahaya sürmesini alkışlamak lazım.

Erkan Sağlık

*****

Eto'o ya bunu yaptırdıysak!..

Antalya'yı yerle bir eden Timsah, çıkışını sürdürdü, üst sıralara bir adım daha yaklaştı. Yıldızlarla dolu rakibi karşısında rahat bir futbol ortaya koyan yeşil beyazlılar Agu, Aziz Eraltay, Jires Kembo ve Pablo Martin Batalla'nın golleriyle farklı kazanarak puanını 16'ya çıkardı. Maçın özetini aslında Samuel Eto'o verdi... Onun gibi bir dünya yıldızının penaltı alabilmek için ne kadar kendisini yırttığını gördünüz değil mi? Hiçbir şey olmayan pozisyonda o bunu yapıyorsa, çaresiz kaldıklarının kanıtıdır. Ve Bursaspor'un da ne kadar rahat bir galibiyet aldığının göstergesidir. 44'te Sandro atılmasaydı da farketmezdi. Bursaspor bu maçı çatır çatır kazanır, keyfine bakardı. 11'e 11 oynanırken, var mı Antalyaspor'un pozisyonu? Maçta hoşuma giden bir görüntü oldu. Kembo golü attı, yerden yere vurduğumuz, 'Bursaspor'da ne işleri var' dediğimiz yedekler sahadakilerden daha fazla sevindi CEBİNDEN ÇIKARIR Paul Le Guen taktiğin, disiplinin yanında işte böyle bir takım oluşturdu. Bir de şöyle düşünelim, böyle bir çalıştırıcının elinde daha sağlam, daha alternatifli, daha kaliteli bir kadro olsa ne olur? 12-13 kişiyle bunu yapabiliyorsa, bir de dediklerimiz olsa eminim ki Süper Lig'deki teknik adamları cebinden çıkarır bizim hoca. Aziz'e attığı goller sonrası övgüler olacaktır. Bu adamın yıllardır arkasında bekleyen adam akıllı bir yedeği yok. O, 'formam garanti' diyerek çizgisini hiç bozmadı. Hata yaptı, kötü oynadı, fakat kendini salmadı, mücadelesini verdi. SİZDE ACIMAYIN Şu profesyonelliğinden dolayı bence alkışı hakediyor. Bu sistemde 2 golde de kalmaz şimdiden söyleyelim. Barış Yardımcı da yakında onun yaptığını yaparsa sakın şaşırmayın. Badu, pas hataları yaptı ancak bu 3-5-2'ye yabancılık çekmeyeceğini gösterdi. Bir de bizim takım 2-3 gol attığı vakit duruyor, tempoyu yavaşlatıyor. Aynısı Malatya deplasmanında da olmuştu. Bence hiç durmayın beyler. Geçen sezonu bir hatırlayın. 5'lik, 6'lık olduğumuz maçlar hala gözümüzün önünde. O zor durumlarda bize hiç kimse acımadı. Bence siz de acımayın.

Beytullah Süat