Bu masal bitmez!

Tarık Tarım'ın bugünkü köşe yazısı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursasporum.com

Şampiyona öncesinde çok umutlu, hatta Çeyrek Final, Yarı Final hesapları yapıp neden Final olmasın diye yazılıp çizildi.

Volkan Şen, hazırlık maçlarındaki performansından sonra Emre Mor, formda bir Arda, grup maçlarında gösterişsiz ama faydalı oynayan Selçuk, Beşiktaş’ta fırtınalar estiren Oğuzhan, frikik ustası Hakan Çalhanoğlu’nu düşündüğümde bende neden olmasın diyordum.

İlk maçta Hırvatistan karşısında pozisyon dahi üretemeden maçı tamamlamak, bir gün öncesindeki Final söylemlerini ‘acaba gruptan çıkar mıyız’ a bıraktı.

Ardından İspanya karşısında da kötü oyun ve kötü skor ülkenin el frenini indirdi. Ağıza alınmayacak hakaretleri edenler de oldu, bel altı vuranlar da, sert eleştirilerde bulunanlarda…

Hak edildi mi edilmedi mi orası tartışılır. Ama hakaret boyutuna kimsenin geçmeye hakkı yoktur. Bu insanlık dışı bir durum!!!

Son maçta Çek Cumhuriyeti karşısında yapılan kadro değişiklikleri beni tatmin etmese de, sahaya olumlu yansıdı ve ilk dakikalardan itibaren son şansımız ve kaybedecek birşeyimiz olmadığı inancını sahaya yansıtarak 2-0’lık güzel bir galibiyet elde edip diğer gruplardaki sonuçları beklemeye başladık.

“Biz bitti demeden bitmez” sloganına o kadar güvendik ki, türlü senaryoların gerçekleşmesini tek tek bekledik.

Önce Arnavutluk’u saf dışı bıraktık en iyi üçüncülük sıralamasında. Ardından Kuzey İrlanda’ya tam el sallıyorduk ki, İtalya-İrlanda maçından 85.dakikada gol haberi geldi ve “BİTTİ”…

Evet, bu kez biz bitti demeden bitti.

Euro 2016’ya geliş serüvenimizde başka takımların destekleriyle olduğundan, kaderde bir yere kadar.

Hep mi bize düşeş gelecek zarlar…

Sonuç olarak dağılmış bir sistem var. Bu takımın “Yürüyün aslanlarım, saldırın durmadan” nidaları yerine, günümüz futboluna ayak uyduran, akademik çalışmaları sahaya yansıtabilen, formayı adaletli dağıtabilecek modern bir teknik adama ihtiyacımız var.

Suyun başında duranlarla bunun pek mümkün olmayacağı kesin.

Yani nice 2018,2020,2022’lerde “Biz bitti demeden bitmez” masalına kanmaya devam edeceğiz gibi görünüyor.