Armanın hakkını veren kalır

İyice oyundan düşen Faty, Merter, İsmail gibi oyunculardan da bu saatten sonra ne beklenir ki?

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursasporum.com

Erdal Akçay’ın bugünkü köşe yazısı.

Kupa maçları her zaman sürprize açıktır...

Küçük balığın, büyük balığı yuttuğuna çok tanıklık ettik bugüne kadar.

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Kars 36 Spor, TFF 1. Lig ekiplerinden önce Balıkesir’i ardından da Altınordu’yu deplasmanda eleyerek kupada 5. tura kalma başarısı gösteren tek amatör takım oldu bu sezon.

Az daha Bursaspor’da 3. Lig ekibi Yeni Altındağ Belediyespor’a eleniyordu. Allah’tan kaleci Muhammed Şengezer takım arkadaşlarının beceriksizliğiyle 120 dakikası golsüz sona eren maçta seri penaltılarda iki atışı kurtarıp Bursaspor’un kupada 5. Tur’a yükselmesini sağladı.

Alt lig oyuncularının kendilerini gösterme gayretleri, üst liglerde mücadele edenlerin ise bu tür maçları angarya görmeleri sürpriz sonuçları ortaya çıkarıyor.

Aslında Bursaspor için bu durum sürpriz değil. Geçmiş yıllarda bunun örneklerini fazlasıyla yaşadı bu camia.

Hele ki Altındağ maçına çıkarılan kadronun yenilmemesini başarı saymak lazım. Birbirinin kopyası (Deniz, Kubilay, Sinan) futbolcular zaten formda olsa Süper Lig’de forma giyip Bursaspor’u sırtlamaz mı? İyice oyundan düşen Faty, Merter, İsmail gibi oyunculardan da bu saatten sonra ne beklenir ki?

Devre arası ve sezon sonunda Bursaspor’un kadrosunda ciddi bir tasfiyeye ihtiyaç var. Paul Le Guen’de bu durumdan şikayetçi. Bursaspor hormonlu kadrosunu mutlaka eritmeli.

Yeri gelmişken; yıkılması için kaderine terk edilen Ankara’da ilk milli maçın oynandığı Cebeci İnönü Stadı’na kupa müsabakası vermek hangi akla hizmet?

Koskoca şehirde zemini düzgün bir semt sahası dahi bulunamadı mı? Futbol Federasyonu marka değeri diye tutturup duruyor ama böyle ortamlarda maç oynatmaktan da geri kalmıyor.

Sporcu sağlığı ön planda olmalı her zaman. Yusuf Erdoğan’ın sakatlanıp 4 hafta sahalardan uzak kalmasının hesabını kim verecek şimdi?

Bursaspor yarın Antalyaspor ile yine kritik bir maça çıkacak. Zaten yedek kulübesi zayıf olan yeşil beyazlı takımda Yusuf’un da olmaması Le Guen’in hamle gücünü iyice zayıflatacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen bu mücadelede Bursaspor’un taraftarına çifte bayram yaşatması en büyük dileğimiz.

Kaynak: Olay